Op 21 maart 2018 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In Cuijk kan men kiezen tussen negen lokale of landelijke partijen. Door de Cuijkse politieke partij Liberaal Land van Cuijk werden wij gevraagd om voor hen campagnematerialen te ontwikkelen. In enkele sessie kwamen wij tot het volgende resultaat. Het was een prettig proces. Inmiddels hangen de posters voor deze partij in heel de gemeente Cuijk en worden de folders gretig uitgereikt. Het wordt een spannende strijd om de gunst van de kiezer. Wij bedanken Liberaal Land van Cuijk dat wij mee mochten werken aan deze campagne en wensen alle partijen veel succes.

De kerstvakantie is voorbij. We zijn uitgerust en hebben nieuwe energie opgedaan voor een heel nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. We hebben veel ideeën voor het nieuwe jaar. Zo biedt onze verbouwde ruimte nu ook plaats aan creatieve zzp-ers met wie we graag samenwerken. De eerste mensen zitten er al. Ook zal binnenkort onze nieuwe website gelanceerd gaan worden. Verder staan er leuke evenementen gepland en zijn de eerste ideeën al weer over de tafel gegaan voor nieuwe producten en diensten die we willen aanbieden. Kortom: we hebben er veel zin in om ook van 2018 een prachtig jaar te gaan maken.

Mattie is 20 jaar, woonachtig in Oeffelt en is vierdejaars student Mediavormgeving van de opleiding Sint Lucas in Boxtel. Mattie gaat het komende halfjaar afstuderen bij Inpladi. Zij ondersteunt de studio en voert daarbij diverse onderzoeken uit. Momenteel werkt ze voor haar meesterproef aan het project #Zwerfie. “Een interessant project waar ik veel plezier aan mee werk,” aldus Mattie. Haar doel is om na haar opleiding door te studeren aan de kunstacademie waarbij haar interesse vooral ligt op het gebied van grafische en interactieve vormgeving. Daarnaast maakt ze graag lange wandelingen, wat rust en ontspanning geeft voor nieuwe creatieve energie.

 

Henk Vrugt krijgt van Trouw de aanmoedigingsprijs voor een opvallend lokaal initiatief. Trouw, de duurzame 100 van 2016. Het enthousiasme van Henk, bedenker van de #Zwerfie, is niet ongemerkt gebleven. Zijn dagelijkse wandelingetjes met afvalgrijper door Cuijk e.o. wordt door Trouw erg gewaardeerd. Maar het gaat natuurlijk om meer dan afvalrapen alleen.

lees meer

Zondag 2 oktober jl. werd in Cuijk de Duurzaamheidsmarkt georganiseerd. Naast het feit dat we een stuk van de communicatie verzorgden, stonden wij ook zelf met een stand op deze markt. Hier deelde Henk zijn kennis met bezoekers over: Zwerfie, elektrisch rijden en de vele mogelijkheden die er zijn om samen een duurzame toekomst te bewerkstelligen.

lees meer

Met trots presenteren wij de geheel vernieuwde website van Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg. Het stagebureau is opgericht om jongeren in het Land van Cuijk en Noord-Limburg toekomstperspectief te bieden. Ondernemers hebben hun handen ineen geslagen en bundelen middels dit platform vraag en aanbod van stages in de hele regio. Nu kun je op de door Inpladi ontwikkelde website terecht om stageplaatsen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg op te zoeken, ervaringen uit de praktijk te lezen en nieuws te volgen over het stagebureau.

lees meer

Druk, druk, druk hebben we het allemaal wel eens, maar het mag natuurlijk niet zo zijn dat het ten koste gaat van de kwaliteit van je dienstverlening. Heb jij last minute een folder of flyer nodig, omdat je op korte termijn op een beurs staat? Ben je niet toegekomen aan het ontwerpen en drukken van een opvallende poster voor je evenement? Of heb je snel een advertentie nodig?

lees meer

Waarom? Omdat letters het leven zoveel leuker kunnen maken! Bij de workshop handletteren draaide het om durven en dat is niet altijd even gemakkelijk. 

Gelukkig had het Inpladi-team hier niet veel moeite mee en kwamen zelfs de minder creatieve onder ons aan het eind van de workshop met schitterende handletters.

lees meer

De folder heeft een netto bereik van maar liefst 11,3 miljoen mensen. Meer dan 80% van de lezers komen na het lezen van een papieren folder in actie. Voor ruim de helft (53%) van de Nederlanders zou het zelfs een groot gemis zijn als er geen folders meer zouden verschijnen. 


Dit blijkt uit de NOM Folder Monitor 2015, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. “96% van alle Nederlanders leest wel eens een folder”, zegt Irena Petric, directeur van Nationaal Onderzoek Multimedia.

lees meer

Inpladi heeft voor ErfgoedEvent 2017 een campagne ontwikkelt om vakprofessionals een unieke kans te geven om nieuwe contacten te leggen, bestaande relaties te bestendigen en erfgoedexpertise te delen.

 

Hiervoor zijn verschillende communicatiemiddelen ontwikkeld, waaronder een bijzondere website. Ben je als professional bezig met erfgoed − roerend of onroerend, materieel of immaterieel? Dan mag je ErfgoedEvent 2017 niet missen. 

lees meer

Zou het niet veel gemakkelijker zijn als je vanaf één platform content kunt plaatsen op meerdere kanalen tegelijkertijd? Natuurlijk bestaat deze techniek al langer, maar de aanschaf van dit soort software vergt dikwijls een hoge investering.

 

Inpladi biedt het gebruik van deze software als onderdeel van onze service aan. Het gebruik werkt in de praktijk erg gemakkelijk én het levert erg veel tijdsvoordeel op. Tijd die je goed kunt gebruiken voor het maken van nog meer unieke content. Ideaal voor kleinere uitgevers die het toch al zo druk hebben met het creëren van content. 

lees meer

Nadat een brand het oude pand van Primetime volledig had verwoest, heeft het bedrijf negen maanden vanuit een tijdelijk onderkomen in Escharen geopereerd. Deze periode heeft Patrick Michiels, eigenaar van Primetime, met een gerust hart kunnen afsluiten. Vanochtend werden namelijk de deuren geopend van het nieuwe en modern ingerichte bedrijfspand voor een sfeervolle ontbijtsessie van de JVC Businessclub.

lees meer

Ik ben Floor Kessels, 23 lentes jong, studente Business IT & Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ik woon in Well.

 

Nu de laatste fase van mijn studie eindelijk is aangebroken, mag ik afstuderen! Ik was op zoek naar een onderneming die mij enerzijds een uitdagende opdracht bood en anderzijds welgemeende interesse toonde. Beide aspecten vond ik terug bij Inpladi, het bureau voor idee en creatie. Ik ga mij het aankomende half jaar met hart en ziel inzetten om een brand strategy te ontwikkelen.

lees meer

In maart is weer een nieuwe editie verschenen van InZaken, hét eigenzinnige en informatieve magazine voor ondernemers, overheid en onderwijs in de regio Land van Cuijk & Noord-Limburg. In dit regionale magazine worden op geheel eigen wijze interessante verhalen verteld voor, door en over ondernemers. Over hun successen en tegenslagen, over netwerken, nieuws uit de regio en uiteraard over passie voor ondernemen.

lees meer

Meer dan 15 jaar geleden presenteerde Google de eerste versie van Google AdWords. Inmiddels kraakt de interface van de internetgigant onder het gewicht van de honderden functies die zich in de afgelopen 10 jaar hebben opgestapeld. Afgelopen maandag kondigde het bedrijf de start aan van een grote re-design gericht op het verjongen van de interface voor de komende 15 jaar.

 

 “Het doel van Google is om een flexibel platform voor de toekomst te creëren”, zegt Paul Feng, onderdirecteur product management.

lees meer

Het is zeker niet het eerste bedrijf dat aan de slag is gegaan met een betaal-per-selfie techniek, maar Amazon heeft een patent ingediend voor een nieuw systeem.

 

Een gezichtsherkenningstechniek die  ervoor gaat zorgen dat we nog sneller ons geld uit gaan geven op Amazon. Het bedrijf geeft aan dat dit nieuwe systeem veel makkelijker en veiliger werkt, omdat er geen wachtwoorden kunnen worden vergeten, verloren of gestolen.

lees meer

Instagram kondigde op 15 maart een subtiele maar erg belangrijke aanpassing aan via de eigen blogpagina: foto’s op het platform zullen niet meer op chronologische volgorde worden gesorteerd.

“Om uw ervaringen te verbeteren zal uw feed binnenkort zo worden ingedeeld, dat de momenten waar u het meest om geeft, het eerst worden getoond.”

 

lees meer

Gebruikmakend van specialistische kennis, geavanceerde meetmethodes en middelen staat Linders Meten & Peilen haar klanten al meer dan 13 jaar bij in hun informatiebehoefte. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld opdrachtgevers te ondersteunen in maatvoeringswerkzaamheden conform klant specifieke wensen en ideeën. Deze klantgerichte- en deskundige werkwijze heeft er toe geleid dat Linders Meten & Peilen in de afgelopen jaren met veel opdrachtgevers een goede relatie heeft weten op te bouwen en aan interessante projecten haar steentje heeft mogen bijdragen.

lees meer

Het geheel op maat gemaakte responsive design past zich volledig aan aan het scherm waarmee de bezoekers de website bekijken. Of dit nu op een desktop is, een tablet of een smartphone.Verder kan Van den Boom Interieurbouw nu eenvoudig de inhoud van de website actueel houden via het Content Management Systeem. Keuken, publiek gebouw, tandarts-orthodontie en woning totaal zijn voorbeelden van de projecten die gemakkelijk te vinden zijn op de website van Van den Boom Interieurbouw.

lees meer

De nieuwe Facebook reactieknoppen.

De nieuwe reactieknoppen van Facebook zijn gisteren live gegaan. Nu is er de mogelijkheid om naast een bericht te liken te reageren met geweldig, grappig, verbluft, verdrietig of boos. Dit doe je door op de pc je muis boven de “vind ik leuk" knop houden, waarna er een extra balkje met emoticons verschijnt. In de Facebook app kan dit door “vind ik leuk” ingedrukt te houden.

lees meer

De voordelen van Accelerated Mobile Pages (AMP)

Dat steeds meer mensen een smartphone hebben en dat hiermee steeds meer geïnternet wordt is een feit. Veel bedrijven spelen hier al op in met mobiele versies van hun websites of een responsive design, waardoor de websites makkelijker te gebruiken zijn op smartphones. Google vindt dat informatie opzoeken nog sneller kan, daarom komen zij, in samenwerking met Twitter, LinkedIn en een aantal grote nieuwsuitgevers, met een nieuw open source project: Accelerated Mobile Pages, afgekort AMP.

lees meer

9 februari, 31ste Kuukse elfkroegetocht

Bijna is het zover: Carnaval 2016, vier dagen lang gaat bij ons in het Zuiden de feestneus op! Op dinsdag 9 februari wordt voor de 31ste keer de Kuukse Elfkroegetocht georganiseerd. Cuijk wordt dan overspoeld met ruim 20.000 feestvierders. Het kantoor van Inpladi bevindt zich midden in het centrum van de Carnavals activiteiten. Omdat dit gepaard gaat met enorme geluidsproductie hebben wij besloten om op deze dag het bedrijf te sluiten. Excuses voor deze overlast.

Monumentenwacht Inpladi

De provinciale Monumentenwachten in Nederland houden zich bezig met inspecties van monumenten, voeren specialistische werkzaamheden uit en geven adviezen aan eigenaren van monumenten.

 

Iedere provincie heeft zijn eigen Monumentenwacht, met eigen identiteit en logo. Daarom personaliseren wij de voor- en achterkant van de nieuwsbrief voor elke provincie. Want als onderdeel van het communicatiebeleid brengen de monumentenwachten nieuwsbrieven uit, zowel digitaal als geprint. Beide worden al jaren door Inpladi ontworpen, geproduceerd en verspreid. 

lees meer

Rose Quartz en Serenity

Pantone maakte vorige maand de kleuren van 2016 bekend: Rose Quartz en Serenity. Balans en rust zijn twee van de vijf kenmerken die Pantone aan de kleuren toekent. Volgens het kleureninstituut werken de kleuren als een medicijn voor de hedendaagse stress en vervult het onze behoefte aan veiligheid.

lees meer

Voor creatievelingen zoals wij is jazzmuziek een bron van inspiratie. Met deinventiviteit, strakke schema’s en het soepele samenspel tussen de muzikanten voelen wij ons verwant. Daarom zijn we recent hoofdsponsor geworden van Bull Town Band. Deze bigband is 45 jaar geleden opgericht in Cuijk maar inmiddels komen de bandleden van ver buiten de regio.

lees meer

Kristijan Vasić

Ruim vier maanden ben ik werkzaam bij Inpladi en ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Dit komt mede door het team waarmee ik werk en door de mensen die ik ontmoet tijdens netwerkborrels en afspraken. Mensen leren kennen en kennis delen is wat mijn werkveld zo aantrekkelijk maakt. Er zijn ook veel uitdagingen in mijn werkveld, maar die ga ik niet uit de weg. In welke vorm dan ook. 

lees meer

Artist impression Subway drive thru

Een artist impression is een beeld of presentatie van een nog niet bestaand object of landschap. De impressie toont hoe het object er in de toekomst uit kan komen zien. Vaak worden deze impressies gebruikt om een (nieuw)bouw-project te presenteren of ter verkoop-ondersteuning.

 

Inpladi werkt al jaren voor opdrachtgevers in de bouw- en infrasector. We hebben in die tijd dus al diverse artist impressions gemaakt, die gebruikt worden in vastgoedcommunicatie voor bouwprojecten van woningen, woonwijken, bedrijfspanden, etc.

lees meer

Vivek Prakash (cc by sa 3.0)

Big Brother (met 'effe knuffelen' Ruud) stond aan de wieg van een concept dat vandaag de dag nog steeds populair is: de realitysoap. Sindsdien willen we allemaal zien hoe Frans Bauer en Roy Donders boodschappen doen of hoe een boer zijn droomvrouw vindt. Social media ontploft als blijkt dat er wat onder de dekens gebeurt in Utopia. Stuk voor stuk kijkcijfer hits en over privacy werd en wordt met geen woord gerept.

lees meer

Dutch Design Week

Innovatieve ondernemers en studenten hebben zich weer in Eindhoven verzameld om processen, experimenten en oplossingen te presenteren. Ik heb het over de Dutch Design Week. Wilbert nam Marley en mij mee naar Eindhoven om een kijkje te nemen, maar vooral om ons te laten inspireren.

lees meer

Website refresh

Vandaag de dag is een website een van de grootste communicatiemiddelen van een organisatie/bedrijf. Veel van de websites zijn jaren geleden ontwikkeld en misschien is het wel een keer tijd voor een update. Is de site bijvoorbeeld wel geschikt voor smartphone en tablet? En bevat de website social media-integratie? Of is de verbinding tussen de bezoeker en de website beveiligd? Het lijkt veel werk om ‘alles’ opnieuw te laten maken... Maar is dat wel zo?

lees meer

Website Steenhouwerij Smits

Op 2 oktober is de nieuwe website van Steenhouwerij J.H Smits & Zonen BV officieel gelanceerd. Met de nieuwste machines, maar ook op de traditionele manier verwerken zij natuursteen voor interieur en exterieur van huizen en bedrijfspanden. Ook voor de nieuwe schouwburg in Cuijk is recent mooi en uniek steenhouwwerk geleverd!

lees meer

Jaarverslag Monumentenwacht Noord-Brabant

Monumentenwacht Noord-Brabant heeft onlangs weer de publieksversie van het jaarverslag uitgebracht. Elk jaar heeft het jaarverslag een bepaald thema om met foto’s en achtergrondteksten een onderdeel van de taken van de monumentenwacht uit te lichten. Dit jaar is dat thema: industrieel erfgoed.

lees meer

Marley Baidjoe

Ook Marley Baidjoe is een nieuwe stagiair bij Inpladi. Hij is 24 jaar en komt net als Ruben uit Cuijk. Hij is vierdejaars student aan de opleiding Communicatie en Multimedia design op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Anders dan Ruben komt Marley bij ons afstuderen. Voor zijn afstudeerproject moet hij bij Inpladi diverse taken verrichten: het bedenken van concept, het ontwerpen en bouwen van een website voor een klant. Daarnaast gaat hij onderzoek doen naar “webdesign van de toekomst”.

lees meer

Dit is Ruben Ririmasse hij is 27 jaar en woonachtig in Cuijk. Hij is vierdejaars student Business IT & management op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ruben komt voor een half jaar meelopen en gaat zich hierbij bezighouden met het maken van content voor website, het schrijven van teksten en social media.

Ruben ziet zichzelf in de toekomst bij een reclamebureau werken en wilde daarom graag bij Inpladi stagelopen. Op deze manier wil hij kennismaken met hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Wij hopen dat hij veel kennis en ervaring in het werkveld kan opdoen. En aan de andere kant dat ook Inpladi nieuwe en verfrissende ideeën van hem kan overnemen.

Zondag 30 augustus werd gevierd dat stadsschouwburg De Maagd in Bergen op Zoom 25 jaar geleden werd geopend, na een spectaculaire verbouwing van kerk tot theater. Voor deze aangelegenheid is een speciale jubileum glossy uitgebracht.

 

Uniek aan deze glossy uitgave is onder andere de voorkant. Deze is gemaakt door de kunstenaar Kees Warmoeskerken. De letters zijn ingelegd met zilver folie. Elke brochure heeft een uniek nummer, de uitgave is gelimiteerd tot 5000 stuks.

lees meer

McWhopper

Burger King heeft een voorstel gedaan aan McDonalds om samen een burger te maken in het kader van ‘International Day of Peace’ op 21 september.

 

De Internationale Dag van de Vrede is een jaarlijkse dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de vrede. De dag is bedacht door de stichting Peace One Day en is in 2001 officieel uitgeroepen door de Verenigde Naties.

 

Burger King wil op deze dag de ‘burger-oorlog’ staken om samen met McDonalds de McWhopper te maken. Deze burger zou dan voor één dag beschikbaar zijn bij een popup restaurant in Atlanta in Amerika.

lees meer

Cultuur aan de Maas 2015, ‘Klassiek’

Op zondag 30 augustus vindt in Cuijk de twaalfde editie van Cultuur aan de Maas plaats. Dit keer met het thema ‘Klassiek’. De activiteiten vinden plaats in het oude centrum van Cuijk; van het Protestantse Kerkje tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.

lees meer

Kristijan geslaagd

Sinds enkele dagen is Kristijan Vasic bij ons in dienst. Kristijan heeft zijn afstudeeropdracht (bij Inpladi) voor de HBO-opleiding Commerciële Economie zeer succesvol afgerond. Hij zal zich gaan bezighouden met vraagstukken op het gebied van marketing en sales voor onze klanten èn voor Inpladi zelf. We wensen Kristijan veel succes in zijn nieuwe job!

Dreamdeeply Cuijk aan de Maas

Google heeft afbeeldingsherkennings-software ontwikkeld. Deze software probeert te bepalen wat er te zien is in een afbeelding. De software werkt door middel van een ‘Neural network’. Dit houdt in dat de software bepaalde functionaliteiten kan worden aangeleerd, door de software duizenden afbeeldingen van allerlei voorwerpen, dieren en andere beelden te laten ‘zien’ en in te geven wat er op de afbeelding stond. De informatie die de software hierdoor is aangeleerd wordt gebruikt om de software in de toekomst ‘zelf te laten denken’.

lees meer

Omleidingsborden Strijp-CS

Het collectief Strijp-CS in Eindhoven heeft de saaie omleidingsborden rondom Strijp-S eens flink aangepakt. Het terrein rondom Strijp-S is al lange tijd in ontwikkeling, hierdoor zijn er doorlopend veranderingen op de wegen. Om de omleidingen extra onder de aandacht te brengen zijn daarom de omleidingsborden aangepakt met een dosis humor.

 

Voorbeelden van de teksten zijn: ‘Wat is 400 meter omrijden nou op een mensenleven?’ en 'Dan ga je toch gewoon na het viaduct rechtsaf?'

lees meer

nieuwe website vrienden van de voedselbank Cuijk

De Stichting Vrienden van de Voedselbank Land van Cuijk is in het leven geroepen om de voedselbank te helpen bij bedenken en uitvoeren van inzamelingsacties van geld en extra voedsel. Want naast heel veel voedsel is er ook veel geld nodig voor de exploitatie van de voedselbank. Zo wordt het ingezamelde geld gebruikt om de brandstof, huur, energie en verzekeringskosten van de voedselbank te kunnen betalen.

Inpladi geeft ondersteuning aan dit goede doel en heeft een website ontwikkeld waar informatie over de stichting te vinden is en waar uitgelegd wordt hoe je de stichting kunt ondersteunen.

Word ook vriend van de voedselbank en steun gezinnen bij jou in de buurt die deze hulp hard nodig hebben: www.vriendenvoedselbank.nl

Tracébesluit DoorStroomStation Utrecht en Utrecht Centraal-Leidsche Rijn

Voor sommige wijzigingen aan het Nederlandse spoornet, geldt dat de Minister kan besluiten deze te realiseren met een tracébesluit. Voordat het Tracébesluit wordt genomen, vindt een proces plaats van plannen maken, inspraak en besluitvorming. Op verschillende momenten in dat proces kunnen omwonenden, burgers en bedrijven, belangengroepen en bestuurders hun zienswijze geven of beroep indienen tegen de plannen. De minister van Infrastructuur en Milieu neemt het uiteindelijke Tracébesluit.

lees meer

Voor TOP Beveiliging heeft Inpladi een nieuwe website ontwikkeld. Top Beveiliging in Mill biedt diverse beveiligingsdiensten aan. Zoals winkelsurveillance, het beveiligen van evenementen, bedrijfspanden, objecten en bouwplaatsen. Ze hebben een eigen hondenbrigade en een mobiele centrale post unit die flexibel gebruikt kan worden door mobiele inzetbaarheid. Met Top Beveiliging kiest u voor absolute zekerheid.

 

Deze website is uiteraard geoptimaliseerd voor meerdere devices zoals smartphones en tablets.

Bezoek de website hier. 

ProRail jaarverslag 2014

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zetten zij zich 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. Zij willen het spoornetwerk veiliger, betrouwbaarder, punctueler en duurzamer maken en werken daar dagelijks aan, met aandacht voor hun invloed op het milieu en de samenleving.

lees meer

Inspiratie

Inspiratie is altijd welkom, ongeacht je beroep. Het maakt je leven creatiever, vrolijker en het motiveert! Hier zijn 5 tips om inspiratie op te doen:

• Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt
• Sluit jezelf af van Facebook, Twitter, email en andere eindeloze afleiding
• Ga sporten: laat je bloed stromen, en wordt afgeleid
• Maak een wandeling in de mooie (Cuijkse) natuur. Dit biedt afleiding en frisse lucht
• Bekijk het onderstaande filmpje (2 minuten) en laat je inspireren!

lees meer

Cuijk skyline

Het Land van Cuijk, voor veel mensen gewoon een plek in Noordoost Brabant, maar wij zijn er best trots op. Trots op onze Romeinse historie, op de vele prachtige natuurgebieden, de Kraaijenbergse Plassen, de mooie dorpjes in dit gebied en op wat het Land van Cuijk allemaal te bieden heeft.

lees meer

Vandaag de dag zijn er veel manieren om informatie en bestanden te delen met mensen over de hele wereld: email, chat, cloud. Maar er zijn niet veel manieren om makkelijk informatie te delen met mensen in de zelfde ruimte. Een team van Google ontwikkelaars wilde een manier maken waarbij dit net zo makkelijk is als met elkaar praten. Zo is Google Tone ontstaan.

lees meer

Google Analytics referer spam

Wat is referer spam?

Referer verkeer is het verkeer dat op uw website komt via een link (naar uw site) op een externe website. Deze verwijzingen zijn normaal, maar worden ook misbruikt door spammers. Zij imiteren bezoekers, maar in werkelijkheid bezoeken ze de website niet. Het bezoekersaantal van de website lijkt daardoor een stuk hoger dan het daadwerkelijk is. Hierdoor ontstaat er dus een foutief beeld, de spam is echter niet schadelijk voor uw website.

Bijna elke website heeft in meer of mindere mate last van deze spam. Hieronder leggen wij uit hoe u dit kunt controleren en blokkeren.

lees meer

Voor theater De Maagd (Bergen op Zoom) verzorgt Inpladi jaarlijks drie brochures.

Afgelopen weekend is de nieuwe seizoensbrochure 2015-2016 van theater De Maagd huis-aan-huis verspreid in Bergen op Zoom en omgeving. Vanaf 12 mei is de brochure ook digitaal te bekijken op de website van theater De Maagd. In deze brochure vind je het overzicht van voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2015-2016. Tevens geeft het een blik ‘achter de schermen’ van het theater.

lees meer

Stichting Klaartje Derks voor Kisumu is een kleinschalige stichting die streeft naar het ondersteunen van projecten in Kisumu en omstreken in Kenia. In het bijzonder ten behoeve van (aids)weeskinderen. De stichting werd in februari 2002 opgericht ter nagedachtenis aan Klaartje Derks en om de wens van Klaartje in vervulling te laten gaan om, (aids-)weeskinderen in Kisumu en omstreken te helpen.

Met de opbrengsten worden projecten georganiseerd in samenwerking met de lokale bevolking.

lees meer

Beveilig uw website met een ssl-certificaat

SSL Certificaten beveiligen de verbinding tussen de bezoeker en uw website. Gegevens worden hierdoor veilig verzonden, zonder het risico dat ze in handen vallen van derden. Hoe kun je als bezoeker zien dat de verbinding beveiligd is met een SSL certificaat?

Websites die een SSL certificaat gebruiken zijn te herkennen aan de “S” achter de http in de adresbalk en het slotje voor de domeinnaam. 

lees meer

Google beloont 'mobile friendly'

Vanaf 21 april 2015 wordt 'mobielvriendelijkheid’ zwaarder meegewogen in de zoekresultaten van Google. Als uw website niet gebruiksvriendelijk is voor mobiele bezoekers zal uw website aanzienlijk lager in de zoekresultaten komen. Google zet deze stap omdat smartphones een steeds belangrijkere rol zijn gaan spelen in ons leven: 
• 10 miljoen Nederlanders bezitten een smartphone 
• 41% voert dagelijks zoekopdrachten via de smartphone uit

lees meer

Charlotte's nieuwe hobby tassen maken

Charlotte is niet alleen creatief op haar werk bij Inpladi maar in haar vrije tijd maakt ze ook nog mooie leren tassen. Hier zie je enkele voorbeelden van haar creaties.  

 

Vind jij deze tassen ook zo mooi? Laat het Charlotte dan weten en mail haar op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 

lees meer

Infographic over afvalinzameling

De term infographic is een verkorting van de Engels term: "information graphics". Een infographic is een grafische weergave van informatie. De informatie wordt in de vorm van grafieken, diagrammen en illustraties gepresenteerd in plaats van tabellen. Voor lezers van rapporten en verslagen is deze weergave veel aantrekkelijker dan een lap tekst. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Inpladi ontwikkelde onlangs een inforgraphic over afvalinzameling voor Omgevingsdienst Brabant Noord. Klik hier voor een grotere weergave van de infographic.

lees meer

Restauratiebeurs 2015

Op 16, 17 & 18 april vindt de Nederlandse Restauratiebeurs plaats. Deze wordt gehouden in het monumentale 1931 Congrescentrum en de Baroniehal (Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch). Op deze beurs tonen aanbieders op het gebied van cultureel erfgoed hun kwaliteiten. Er worden nieuwe en innovatieve producten gepresenteerd, debatten gevoerd, adviezen gegeven en technieken verbeeld. De beurs is een ontmoetingsplaats voor iedereen die het cultureel erfgoed een warm hart toedraagt. 

lees meer

Smaakcentrum Cuijk

 

Martien Bos: Samen met passie smaak ontdekken is investeren in gezonde burgers. Afgelopen dinsdag werd het Smaakcentrum Cuijk geopend. Het is een initiatief van Martien Bos (culinaire duizendpoot en ambulant cuisinier van het Koninklijk Huis). Het Smaakcentrum geeft kennis over het bereiden van gezond en natuurlijk eten. Hoe het smaakt, waar het vandaan komt, hoe je het bereidt èn hoe je verspilling voorkomt. 

lees meer

Inpladi is hoofdsponsor van de organisatie Jazznjazz in Cuijk. Deze organisatie biedt een podium aan jazzmusici. Een keer per maand wordt café-tapperij Kansas omgebouwd tot jazzclub waar landelijk bekende artiesten optreden zoals o.a. Benjamin Herman, Eric vloeimans, Ramon Valle, Anton Goudsmit en Ben van Dungen. Op zondag 15 maart a.s. zal Carmen Gomez met haar bluesy stem optreden. Aanvang 17.00 uur.

lees meer

Normaal leggen we creatieve eieren, maar met carnaval bakken we ze bruin!

Gezamenlijk lunchen op donderdag (we missen er vandaag een paar, da’s nou jammer)  #teambuilding

Het Land van Cuijk en Noord-Limburg heeft veel te bieden aan studenten. Er is een grote diversiteit aan mkb-bedrijven, regionale industrie en er zijn vele multinationals. Bij deze bedrijven zijn altijd wel onderzoeksprojecten of taken waarbij hulp nodig is. Dit zijn ideale kansen voor studenten om in de praktijk ervaring op te doen. Het Stagebureau Land van Cuijk en Noord-Limburg is dan ook opgezet om jong talent te helpen bij het zoeken naar een stageplaats in onze regio. Stages worden aangeboden op elk niveau: MBO BBL, MBO BOL, HBO en WO.

lees meer

Facebook advertenties op basis van persoonlijke interesses?
Facebook toont op dit moment al advertenties gericht op interesses van de gebruiker. Hiervoor wordt informatie van je Facebook profiel gebruikt om je in te delen in doelgroepen voor adverteerders.

lees meer

A.s. zaterdag start het jaarlijkse evenement Cuijk on Ice  Voor de zesde keer staat op het Louis Jansenplein een grote overdekte schaatsbaan met aangrenzend het verwarmde Café on Ice. De ideale plek om gezellig samen te zijn. Dus kom allemaal tussen 6 december en 4 januari naar Cuijk. Natuurlijk is Inpladi (als sponsor) ook van de partij.

Voor meer info, kijk op de website.

Afgelopen zaterdag werd in het Oorlogsmuseum in Overloon het boek Negentig+ gepresenteerd. Het boek bevat interviews met Negentigplussers uit het Land van Cuijk. Zij vertellen hierin over de eerste 40 jaren van hun leven en vooral over de wederopbouw in de regio, vlak na WOII. Het boek is geschreven door Marco van de Plasse en de portretten in het boek zijn gemaakt door kunstenares Else van der Sloot.

lees meer

Monumenten wordt uitgegeven door Top/Com in samenwerking met de Stichting Monumenten en met medewerking van meer dan 80 organisaties en instellingen op het gebied van cultureel erfgoed in Nederland. Inmiddels bestaat dit periodiek 35 jaar. Monumenten bevat: thema-artikelen, achtergronden, columns, interviews en katernen over restauratie, archeologie en het beheer en behoud van cultureel erfgoed.

lees meer

In 2014 bestaat het spoor in Nederland 175 jaar. Inpladi werd door NS en ProRail gevraagd om speciale treinkaartjes te maken. Deze moesten eruitzien zoals de kaartjes die in 1839 gebruikt werden. Na enig research vonden we het materiaal wat redelijk overeenkomt met het oude kaartje van destijds. Door het gebruik van boekdruk konden we ook de look and feel benaderen. Deze kaartjes zijn gebruikt op 20 september 2014 op het traject Amsterdam – Haarlem; in 1839 was dit traject het enige spoor in Nederland.

lees meer

Nederland krijgt er per 1 januari 2015 veertien nieuwe verkeersborden bij. Deze borden moeten leiden tot meer duidelijkheid in verkeerssituaties. Inpladi is specialist voor communicatie en reclame in de bouw en infra. Vanuit die discipline krijgen we veel te maken met verkeerskunde en verkeersregelgeving. We zijn inmiddels voorbereid op de toevoeging van de nieuwe verkeersborden en hebben een database met vectorbestanden van alle RVV- en niet-RVV borden. De veertien nieuwe verkeersborden zijn daar nu aan toegevoegd.

Het was gezellig op de Dutch Design Week. Natuurlijk zijn we ook nog even met de club op bezoek geweest bij Strijp-CS. Daarna lekker eten bij Radio Royaal. Al met al een inspirerende dag. Zeer de moeite waard. Met Marin Tebarts, Joan Rijkers, Dirk Swartjes, Marjanne van den Braak, Boyan Bueters, Maik Kokke, Charlotte Haan, Tom van der Linden, Andrea De Bock, Maikel Hermens, Henk Vrugt en Wilbert van den Braak.

Op vrijdagmiddag 24 oktober zijn wij gesloten om samen inspiratie op te gaan doen op de Dutch Design Week. Vanaf 18 oktober 2014 staan in Eindhoven de deuren naar de toekomst open. De trends van morgen zijn daar nu al te zien. Negen dagen lang vinden ontmoetingen plaats tussen mensen met ideeën en ondernemers uit regio Eindhoven met een neus voor kansen. Dutch Design Week is een internationaal evenement waar elk jaar 250.000 bezoekers op af komen en duurt t/m zondag 26 oktober.

lees meer

Op 16-17 & 18 april vindt in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch de Nederlandse Restauratiebeurs plaats. Deze beurs toont de kwaliteit van aanbieders van producten en diensten op het gebied van cultureel erfgoed. Op de beurs wordt de enorme kennis binnen de erfgoedsector gepresenteerd.

lees meer

Afgelopen zaterdag is het jubileumboek “van krassende krijtjes tot smartboard” gepresenteerd. Het boek vertelt over veertig klasse jaren van Merletcollege in Cuijk (1974-2014) en zit vol met foto’s, verhalen en herinneringen. Veertig jaar wel en wee, een rijk schoolleven. Inpladi heeft de productie en vormgeving van het boek verzorgd en we zijn trots op het eindresultaat. Auteur Maurits de Boer, bedankt voor de prettige samenwerking.

De Kansspelautoriteit bewaakt als onafhankelijke toezichthouder de veiligheid en betrouwbaarheid van het kansspelaanbod. Ze zorgt ervoor dat mensen in een betrouwbare en veilige omgeving mee kunnen doen aan kansspelen. Daarnaast worden illegale praktijken bestreden en wordt kansspelverslaving tegen gegaan. Het is voor Inpladi een eer dat wij de productie en het design van het jaarverslag 2013 van de Nederlandse kansspelautoriteit mochten verzorgen.

Db-m helpt commerciële en non-profit organisaties bij het ‘in control’ houden van hun bouwproject. Diensten als bouwprojectmanagement, uitvoeringsbegeleiding, contractbewaking en kwaliteitsborging worden gecombineerd met projectcommunicatie en social media. Dit concept is uniek in Nederland.

lees meer

Boyan Bueters komt het Inpladi-team versterken tot eind januari. Boyan zit in het derde jaar van de HBO-opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HAN in Arnhem. Boyan zal tijdens zijn stage diverse onderzoeken uitvoeren, daarnaast zal hij zich bezig houden met webdesign. Het eindresultaat voor deze stage: een prachtige website voor een tevreden klant en een koffer met de nodige bagage voor Boyan.

Dirk Swartjes studeert deze periode bij ons af. Hij is vierdejaars HBO-student aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design van de HAN in Arnhem. Dirk voert verschillende onderzoeken uit waarbij de uitkomsten in een eindproject verwerkt zullen worden. Inpladi hecht veel waarde aan praktijkervaring voor studenten. Bijkomend voordeel is dat ook wij veel van de jongeren opsteken. Zo snijdt het mes aan twee kanten. We wensen Dirk alvast veel succes toe met deze eindsprint. Volg Dirk en Inpladi op Facebook!

Al enkele jaren ondersteunt Inpladi de organisatie Cultureel Hart Cuijk. Enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat kunst en cultuur in Cuijk op de agenda blijven. Zo wordt jaarlijks het evenement Cultuur aan de Maas georganiseerd, dit jaar op zondag 31 augustus, een dag waarop bezoekers kunnen genieten van een breed cultureel programma.

lees meer

Het zal niemand ontgaan zijn op de diverse social media de afgelopen weken. De Ice Bucket Challenge, mensen die een emmer koud water over zichzelf heen gooien en vervolgens drie anderen “nomineren” om dit binnen 24 uur ook te doen. Dit allemaal om bewustzijn te creëren voor de ziekte ALS en natuurlijk om te zorgen voor donaties.

lees meer

Inpladi maakt al 4 jaar deel uit van het collectief Strijp-CS op Strijp-S in Eindhoven. Strijp-S is een voormalig bedrijventerrein van Philips. Het is een plaats waar veel historische ontwikkelingen en gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Nu is het dé creatieve hotspot van Noord-Brabant.

lees meer

Van 12 tot 18 juli vindt in Cuijk het VierdaagseFeest plaats. In de afgelopen decennia is dit evenement uitgegroeid van een gezellige doortocht op de vrijdag tot een zevendaags cultureel en sportief evenement. Met regionale en zelfs landelijke uitstraling.

lees meer

Bij veel zoekopdrachten die via een smartphone of tablet worden gedaan, wordt ook de locatie van de gebruiker die zoekt meegenomen. Dit kan erg handig zijn voor een lokaal bedrijf: Een potentiële klant vult een zoekterm in gerelateerd aan uw bedrijf of winkel. Google zoekt resultaten die in de buurt van de gebruiker en algemene resultaten.

Lees meer

Een website met responsive design is eigenlijk onmisbaar voor een bedrijf. Hoewel websites nog steeds vaak bezocht worden vanaf pc’s is er duidelijk een verschuiving gaande richting smartphones en tablets. Er zijn een paar trends die hier een grote invloed op hebben:

lees meer

Begin januari deelden we het nieuws over onze bijdrage aan een videoclip van Kubus. Deze clip, geproduceerd door studenten van de HKU, is onlangs geselecteerd voor het Go Short festival te Nijmegen, het Nederlandse internationale festival voor korte films. In 5 dagen worden er meer dan 250 films vertoond in en om het LUX in Nijmegen. Niet alleen zijn er screenings, ook zijn er exposities, workshops, optredens, feestjes en meer. De clip 'Bops' wordt vrijdag 11 april a.s. vertoont tijdens het programma van HKU Presents 2.

Even voorstellen: dit is Maikel, de nieuwe stagiair bij Inpladi. Hij is 21 jaar en studeert Communicatie en Multimedia Design aan de HAN in Arnhem. Maikel zal zich tijdens zijn 5 maanden durende stage vooral richten op webdesign. Daarnaast gaat hij onderzoek doen naar de implementatie van animatie op websites.

Dinsdag waren we namens de stuurgroep van het Stagebureau Land van Cuijk en Noord-Limburg aanwezig bij het netwerkevent van 5* Noordoost Brabant Werkt!, onderdeel van AgriFood Capital. Goed om te zien dat er zoveel initiatieven zijn om de werkgelegenheid in Noordoost Brabant te stimuleren. Coördinator Paul van der Plas van het stagebureau kwam goed over op het grote scherm. Tevens kregen we een rondleiding bij het bedrijf Meubitrend te Oss. In één woord indrukwekkend!

Vanaf 13 januari is Marin Tebarts het Inpladi-team komen versterken. Marin is 26 jaar en heeft Communicatie gestudeerd aan de HAN in Nijmegen. Haar functie bij Inpladi is communicatiemedewerkster. Daarnaast zal ze de directie ondersteunen bij het uitwerken van plannen en neemt ze de organisatie van de online middelen voor haar rekening.

Woensdag 22 januari gaan we naar Zwolle. JVC Cuijk komt uit in de kwartfinale van de KNVB-Beker tegen PEC Zwolle. Inpladi heeft de signing van de spelersbus ontworpen, een leuke klus! Vooral omdat we zo’n geweldig elftal hebben is het een hele eer dat we hier een bijdrage aan mochten leveren. Succes mannen van JVC Cuijk, we gaan er voor!

Tom van der Linden. Tom is alweer enkele weken werkzaam voor Inpladi. Zijn functie is online strateeg en zijn taken zijn: online communicatiestrategie, content management, social media en search engine optimalisatie. Tom werkt parttime. Hij focust zich in eerste instantie op Inpladi zelf maar zal deze werkzaamheden straks ook gaan verrichten voor onze klanten.

We hebben een groep studenten geholpen die een videoclip gemaakt hebben voor het album 'Kick Snare Snicker' van de producer/dj Kubus. De clip van het nummer ‘Bops’ is te zien op youtube. Mooi filmwerk gecombineerd met artistieke animatie. De credits gaan uit naar Lilian van den Braak voor haar productiekwaliteiten en bureau Hengel. Leuk dat we jullie konden helpen.

JVC Cuijk heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. JVC versloeg eerstedivisionist MVV woensdagavond met 2-1. In de eerste helft was JVC Cuijk de betere van het spel. Vlak voor rust scoorde JVC 2-0. In het begin van de tweede helft kwam MVV terug tot 2-1. Daarna drukte MVV JVC terug, maar de ploeg van Hans Kraay jr. hield stand.

Voor het evenement Cuijk on Ice hebben we een buitenwand ontworpen. 19 verschillende bouwhekdoeken zorgen ervoor dat het terrein netjes één geheel vormt. Inpladi sponsort dit bijzondere project alweer vijf jaar.